Националната асоциация на зърнопроизводителите обвини в безхаберие и незаинтересованост Министерството на земеделието и храните заради провалена среща по проблемите на поливното земеделие, която е трябвало да се състои днес в министерството.

От Асоциацията съобщават, че членове на Управителсния съвет на браншовата организация са чакали 40 минути в сградата на Министерството на земеделието и храните, но никой не се е явил на предварително уговорената среща с тях.

Според фермерите с твърдението си, че от тази седмица агроведомството ще осигури по едно безплатно поливане на пролетниците за всички площи, където е възможно да се полива, министър Цветанов се е ангажирал с лъжа, тъй като по въпроса с еднократното безплатно поливане не е взето официално решение от Министерски съвет, твърдят от асоциацията.

От организацията смятат, че не е редно да се допуска безплатното поливане, тъй като смятат, че то ще доведе до хаос и злоупотреби.

Вместо това от Асоциацията на зърнопроизводителите настояват цената на поливната вода да се намали наполовина за култури, различни от ориз, тъй като цената на водата за него е седем пъти по-ниска от тази за останалите насаждения.