Поредна потребителска бомба хвърли земеделският министър Мирослав Найденов, обявявайки, че фирми влагат до 50% вода в месни продукти, с което заблуждават потребителите в грамажа.
Този процес в бранша се нарича тумблиране, при който в продуктите се инжектират вода и солеви разтвори. Солевите разтвори не са полезни за здравето, поясни министърът. Има случаи, при които от 1.5 кг пиле, близо половин кг е вода и соли, информира money.bg.
Найденов се закани, че от министерството започват масови проверки с драконовски глоби и отнемане на лицензи на всички нарушители.
Освен това Българската агенция по безопасност на храните работи по създаването на черен списък на некоректните производители и преработватели на храни. В него ще влизат всички фирми, които не спазват хигиенните норми и изискванията за безопасно за потребителите производство.
Министър Найденов се „похвали", че вече има затворени хлебарници и преработвателни предприятия от БАБХ.
Justice for ALL
на 20.05.2011 в 01:41:40 #14Живак, Марш обратно в Анадолата!!! Не замърсявай форума с глупостите си. Министърът да започва с томахавката и даже да ги дава на прокурор при повторно провинение. Гадна прослойка са тия търговци, се някаква далавера трябва да има.
mrKrastev
на 13.05.2011 в 02:18:32 #13Roko_2 | 12.05.2011 18:47 Имeйл като гледам бай Ганьо как се бута за дюнери кеф ми става затова дядо Господ е създал тъпите за да живеят добре умните == викаш еха по-голям шанс да стигне нещо органично до кофата и тогава идва твойто време
--------------------------
Впрочем това за белия сос не знам дали е вярно, но аз заради тази идея дюнери не купувам
mrKrastev
на 13.05.2011 в 02:16:56 #12sultan mehmet | 12.05.2011 22:34 така е турското джудже е най-голямото джудже турската кухня е най-мечтаната кухня турската пу... е най-добрата пу...
bah
на 12.05.2011 в 23:52:12 #11Хлебарниците са виновни
Miki
на 12.05.2011 в 22:02:04 #10Какви са тези празни приказки за запълване на новините? Както много от вас пишат: Тези сега ли се сетиха? Така наречените тумблери и инжектори са машините служещи за тези цели. Въпросните се призвеждат сериино та даже има и българско производство. Няма месопреработващо предприятие, което да няма такива машини. Аз не знам да има продукция, произведена от месопреработващо предприятие да не е мината на тези машини. Тогава защо въобще се пише това?
psp_11
на 12.05.2011 в 20:56:37 #9Освен това Българската агенция по безопасност на храните работи по създаването на черен списък на некоректните производители и преработватели на храни. В него ще влизат всички фирми, които не спазват хигиенните норми и изискванията за безопасно за потребителите производство. === Тези фирми трябва да се глобяват и да се спира производството. Самата фирма няма право да се занимава с производствена дейност за срок от 10 год. Така клиентите ще бъдат защитени, както и търговците. Какви черни списъци и държавен рекет?
Roko_2
на 12.05.2011 в 19:47:35 #8Имeйл като гледам бай Ганьо как се бута за дюнери кеф ми става
затова дядо Господ е създал тъпите за да живеят добре умните 
scorpio
на 12.05.2011 в 18:57:39 #7Оффф... и тоя един специалист... първо - виж му речника - "солеви" разтвори.. по коя наука го научи това бе аланкоолу? И нали е спец по внос на ирландско месо, специално заради него българскте фирми назначават 50% от персонала си като оператори на спринцовки... всяко бутче се бодва и му се инжектират 150 мл "солеви" разтвор... не се учудвайте, че бутчетата са толкова скъпи - и на тия работници трябва да се плаща... Интересно така ли правят и по "белите" страни, та и тамошните пилета като минат през вутната и стафидясват... дали в тая работа нямат пръст хормоните, са които животновъдите ги блъскат както и колбасар не блъска с консерванти? А иначе, както един колега спомана - месото си има вода, и ако ще ядем човешко - препоръчвам женското, защото е с 60% вода (тия 75% са за мъжкото;-)).
Meteora
на 12.05.2011 в 18:01:35 #6Аз пък продавам едни прахоляци, дето като обработиш пъдпъдък с тях на петел става!
Минувач
на 12.05.2011 в 16:55:26 #5Кръщаването на колбасите с вода съвсем не е от вчера. Защо никой до сега не се е сетил да повдигне този въпрос? Ще ревнат ли производителите? Един производител ми каза преди 12-15 г: - Това, колбасите, са много, много сладка работа! Така е и с пилетата, каймата...
bloodone
на 12.05.2011 в 14:54:53 #4"Има случаи, при които от 1.5 кг пиле, близо половин кг е вода и соли, информира money.bg." И по-зле можеше да бъде - ако бяхме канибали. Човевешкия организъм се състои от 75% вода - тия можеха да го "напомпят" до 90%...

Borneo
на 12.05.2011 в 14:19:00 #3Само внос на архари за да няма шменти.
velikiat
на 12.05.2011 в 14:18:41 #2Uzunov
на 12.05.2011 в 14:14:54 #1Сега ли го разбрахте?