Имунната система е доста по-силна при човек, който спортува, затова не е сигурно, че пандемията е достатъчно сериозна, че да бъдат затворени фитнес залите. Това заяви пред Bulgaria ON AIR Мартин Гаджев, собственик на фитнес център.

Той посочи, че засега не е ясно кога ще бъдат отворени залите - дата все още няма. По негови думи дори секторът да рестартира дейността си, не е сигурно дали хората ще се върнат веднага.

Гаджев заяви, че те също ще излязат на протеста на 27 януари заедно с ресторантьорите, защото искат да упражнят правото си да работят.

Той подчерта, че преди затварянето в залите са били взети всички мерки за дезинфекция, а спортуващите също сами са проявявали инициатива да се пазят взаимно.

жажа
Фитнес асоциация настоява залите да отворят от 1 февруари

Фитнес асоциация настоява залите да отворят от 1 февруари

Оплакват се, че досега не са получили 24 лв. на ден компенсации

"Ние искаме да помагаме на правителството и да бъдем в полза, но не ни се дава възможност. Имаме търпение, но то явно свършва, затова ще се включим в протеста", категоричен бе Гаджев.

Той посочи, че по улиците хората вече са с наднормено тегло и нямат стимул да тренират. Много малко от хората имали познанията да тренират вкъщи.

По негови думи помощите от правителството закъсняват, а фитнесите вече са загубили голяма част от персонала си.

Според него е добре да взимаме пример от Европа, но той трябва да бъде модифициран и приложен при нас. Мерките у нас според него тласкат браншовете към фалит, докато в Европа има по-голяма сигурност за браншовете и се взимат по-бързи и актуални решения.

Няма как една година застой да не се отрази - загубихме навика си да тренираме, изтъкна Гаджев. По негови думи, когато всичко се рестартира, трябва да се обърне внимание на физическото и менталното здраве на хората.

Дискотеки, казина, молове и фитнеси остават затворени до 31 януари

Дискотеки, казина, молове и фитнеси остават затворени до 31 януари

Организират срещи с големите магазини за спазване на мерките