Не смятам, че нашите клиенти се чувстват добре в момента, но нашата цел е това да се промени. Това заяви в първото си интервю новият председател на Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ Григори Григоров пред БНТ.

През декември закъсненията на влакове са били доста. Нашата цел беше през тези 3 месеца с бързи организационни мерки да се фокусираме върху това и постигнахме до 93% изпълнение на графика на БДЖ, обясни Григоров. Той е начело на холдинга от месец декември 2018 г.

БДЖ дава бонуси на машинистите

БДЖ дава бонуси на машинистите

Служителите ще се оценяват чрез карти за атестация и компетенции

Нови влакове в близките 3 години няма как да бъдат доставени, призна новият шеф на БДЖ. Производственият процес е много дълъг. Това е причината за забавянето - пари имаме. Първите нови влакове ще бъдат предназначени за дългите трасета София - Варна и София - Бургас, които продължават средно 6 часа и трябва да бъде осигурен комфорт.

В момента все още нямаме достатъчно влакове, тъй като ремонтната програма е била силно забавена, обясни директорът на БДЖ.

Григори Григоров - председател на Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ": Ние не можем да си позволим да пуснем несигурни влакове, затова жертваме удобството и графика за сметка на сигурността.

Инвестиции в БДЖ - подобряват условията на труд и подвижния състав
Обновена

Инвестиции в БДЖ - подобряват условията на труд и подвижния състав

Нова пътна карта на всяка гара показва кой влак докъде пътува

Според шефа на БДЖ бюджетът за 2019 г. е изключително балансиран. Приходите се увеличават с около 20 млн. лв., а разходите - с около 12 млн. Очакваме 100 млн. лв за нови влакове, вече има първоначални разговори с производители, допълни още Григоров.

Той очаква за първа година БДЖ да излезе на счетоводна печалба. За тази година не се предвижда увеличение на цените на билетите.

БДЖ планира да инвестира 71 млн. лв. в подобряване на услугата

БДЖ планира да инвестира 71 млн. лв. в подобряване на услугата

От тях 65 млн. лв. само за подобряване на състоянието на подвижния състав