Външен консултант за концесията на летище София може да покани правителството. Това стана ясно от думите на транспортния министър Ивайло Московски пред БНТ. 
Според него, това ще оскъпи процедурата, но може да стане заради големия обществен интерес.

Припомняме, след като служебния кабинет "Герджиков" спря концесията за летище София, дни след встъпването си в длъжност третото правителство "Борисов" възобнови процедурата за отдаване на концесия на аерогара София.

Служители на летище София се обявиха срещу умишленото му съсипване

Служители на летище София се обявиха срещу умишленото му съсипване

Протестират срещу концесионирането му

Концесиите са приоритет на правителството. Опозицията не трябва да реагира така агресивно, защото държавата ще спечели от сделките, коментира транспортният министър Ивайло Московски.

По-късно през деня ще бъдат отворени офертите на тримата кандидати, които са били регистрирани до вчера за концесията на летището в Пловдив. Междувременно се прави анализ и на сроковете, в които може да бъде забавено изграждането на участъка от магистрала "Струма", така че парите да не бъдат загубени.

Припомняме, на 2 февруари президентът Румен Радев наложи вето върху Закона за концесиите.

С единодушно "за" е гласувана концесията на летище Пловдив

С единодушно "за" е гласувана концесията на летище Пловдив

За 35 години го получават "Консорциум Летище Пловдив" и ПИМК

Трима зам.-министри ще има в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, заяви Московски.

За ситуацията в Българските държавни железници министърът обясни, че задълженията на дружеството в момента са около 400 млн. лв. Има идеи за нов подвижен състав, но ще се разчита на помощ от финансовия министър. Предстои да се започне процедура, за да може БДЖ в срок от 8-10 години да изплаща нови влакове.