"Слънце Стара Загора Табак" възобновява производството си на български цигари във фабриката в Стара Загора, съобщиха от компанията.

В началото на седмица компанията ще пусне на пазара нова марка цигари, която ще бъде представена официално пред медиите в сряда в София.

120 са работните места, които са открити със старта на производството на новите български цигари, се похвалиха от ръководството на компанията.
На фона на световната финансова криза възобновяването на дейността на „Слънце Стара Загора Табак" е най-положителната икономическа новина за региона в последните години.

Марката на новите български цигари ще бъде много популярен бранд, който е дал правата за използването на името за срок от 10 години.

"Слънце Стара Загора - БТ" АД е учредено като дъщерно акционерно дружество в системата на "Булгартабак - Холдинг" АД през 1993 година с предмет на дейност -изкупуване, промишлена обработка, заготовка за износ и търговия със суров тютюн; производство, заготовка за износ и търговия с тютюневи изделия; външно-търговска дейност с тютюни и тютюневи изделия.
Фабриката е създадена в регион с изключително добри традиции в тютюневото прозиводство.
"Бизнес център Изгрев" придобива 91.24% от капитала на "Слънце Стара Загора табак" през юли, след като "Булгартабак холдинг" продава дела си в него.