От "Автомагистрали" ЕАД уверяват, че новото ръководство на "Автомагистрали" ЕАД не са ползвали представителни разходи.

В писмо до медиите те уточняват, че новият изпълнителен директор е инж. Иван Станчев, който замени на поста инж. Валентин Вълков. Заедно с тази промяна беше направено изменение от принципала - министъра на регионалното развитие и благоустройството на Устава на "Автомагистрали" ЕАД, считано от датата на вписване на промените в Търговския регистър. Ръководството получава и представителни средства според правилата.

Нанков: Ако някой е строил незаконно на АМ "Хемус", това са "Автомагистрали"

Нанков: Ако някой е строил незаконно на АМ "Хемус", това са "Автомагистрали"

Незаконно строителство на магистралата обаче нямало при управлението на ГЕРБ

Възнаграждението на членовете на съвета на директорите се определя тримесечно при условията и по реда на Раздел V от Правилника за прилагане на Закона за публичните предприятия. Формирането на възнагражденията им е функция от постигнатите финансови резултати в дружеството въз основа на нормативно определената отчетност. Това може да доведе както до положителни, така и до отрицателни критерии за определяне на възнагражденията.

При намалени постъпления се ограничава и съответното заплащане на членовете на съвета на директорите.

Работници на "Автомагистрали-Черно море" блокираха центъра на София

Работници на "Автомагистрали-Черно море" блокираха центъра на София

Това е трети протест

Държим да отбележим, че възнагражденията на членовете на съвета на директорите в "Автомагистрали" ЕАД винаги са определяни и изплащани в съответствие с действащата нормативна уредба. Дружеството е обект на множество проверки от различни контролни органи и не може да си позволи нарушения в тази връзка, информират от "Автомагистрали".

Припомняме, служители от "Автомагистрали-Черно море" излязоха на протест в София заради неизплатени суми за АМ "Тракия". 

На 2 юни Сметната палата публикува доклада по одита на дружеството "Автомагистрали", който й бе възложен от депутатите от 44-то Народното събрание. В доклада се констатират сериозни нарушения и заобикаляне на закона за обществените поръчки чрез директно възлагане от страна на държавата на фирма, която не разполага с капацитета да извърши дейностите по поръчките. Автомагстрали" е превъзлагала на други партньори тези проекти. Едновременно с това от МРРБ излязоха с информация, че на дружества са давани аванси по проекти, за които дори не е имало изготвен технически проект и като пример дадоха свлачищата.

С багери и валяци пътни строители искат ремонт на държавата

С багери и валяци пътни строители искат ремонт на държавата

Вече пет месеца сигнализират за катастрофалната обстановка