Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ).

Пътните настилки са мокри, на места сухи, с частични заледявания по високите и усойни места, като същите са почистени и обработени. Мокри са и пътните настилки на автомагистралите „Тракия", „Хемус" и „Марица".

Дъжд вали в областите Видин, Монтана, Велико Търново, Плевен, Пловдив, Пазарджик, както и в района на Малко Търново и Прохода на републиката. Сняг превалява в област Стара Загора и в района на Самоков, както и в районите на Петрохан и Шипка. Поради мъгла е намалена видимостта до 30 метра в района на Чурек, Ечемишка и до 100 метра в районите на Белоградчик, Сестримо и автомагистрала „Черно море" в близост до Варна.

Затворени са проходите Твърдица - Елена, Етрополе - Златица и Върбишки, както и Дюлински за товарни автомобили. Поради активизирало се свлачище на 200 метра преди дясната тръба на тунела при Дупница на главен път Е-79 в посока от София за Благоевград водачите на моторни превозни средства да се движат с повишено внимание в участъка на свлачището.

Забранено е преминаването на товарни автомобили по пътя Смоличане - Пелатиково. Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и по пътя Костенец - Самоков и над 20 тона през Айтоски проход.