До края на седмицата работещите в „Напоителни системи” ще получат заплатите си. Това обещание е дадено по време на среща на борда на директорите с представители на синдикатите. Поради тази причина се отменя насроченият за утре протест пред Министерството на земеделието, съобщава БНР, позовавайки се на информация от федерациите по земеделие и гори към двата големи синдиката.

По време на срещата синдикалистите са получили гаранции и за началото на преговори за предстоящото преструктуриране на дружеството. В разговорите са взели участие и представители на аграрното ведомство.

Работещите в „Напоителни системи” са били уверени, че ще бъде прекратен договорът с външна фирма, която е трябвало да контролира приходите и разходите на дружеството и да  го лицензира като воден оператор.

Павел Черийски от КТ „Подкрепа” заяви, че е поет ангажимент служителите да си получават редовно заплатите до края на годината. Той обясни, че отлагането на протестите е обвързано с искането за писмено споразумение.

Преструктурирането на дружеството е неизбежно, като в преговорите ще участват и профсъюзите. Преговорите започват следващата седмица.