Отварянето на заведенията само с градини, тераси и открити пространства е много бавна смърт. Това заяви пред Нова телевизия Емил Коларов от сдружението на ресторантьорите. Ако ресторантите отварят с градините, ще загубят държавната помощ, подчерта Коларов, затова и бизнесът иска програма за компенсация и през април.

Само 14% от ресторантите искат да отворят при тези условия, стана ясно от коментара му. Чисто климатичното време не приляга да работят само терасите, а и не всички заведения имат градини. Също така заведенията не работят на пълно работно време. Оборотът ще е около 20%, а според Коларов - разходите са 100%.

Искаме да работим, настоя Коларов.

Много трудно е да работиш в такава ситуация, при която нямаш предвидимост, изтъкна още той. Има отлив и на работна ръка, по думите му. По-добре ужасен край, отколкото ужас без край, подчерта Емил Коларов. Той каза още, че въпреки затворените заведения има пик на заразени. Бизнесът разчита тази статистика като доказателство, че не ресторантите са развъдник на заразата.

Заведенията четат ДДД: Демагогия, Дискриминация и Диктатура!

Заведенията четат ДДД: Демагогия, Дискриминация и Диктатура!

Правите ни на тотални балъци! – за решението за площта на магазините

Припомняме, че вчера с новата заповед на здравния министър Костадин Ангелов от 1 април бяха отворени заведенията с открити площи при ограничено работно време от 6.00 до 23.00 часа. Дискотеките, бар-клубовете, пиано баровете, бар-вариете и нощните барове остават затворени до края на месец април. Игралните зали и казината също остават затворени.

От 1 април се допускат и посещенията на фитнес центрове, спортни зали и клубове и плувни басейни и комплекси при използване на не повече от 30%.

От Сдружението на заведенията предлагат три варианта от 1 април

От Сдружението на заведенията предлагат три варианта от 1 април

Обезщетения за април - няма, припомнят от бранша