Възстановяват договорите на "Емко", а протести те на работниците се отменят.

Това стана ясно след среща в министерски съвет на премиера Бойко Борисов, икономическият министър Емил Караниколов и собственикът на "Емко" Емилиян Гебрев.

Борисов заяви, че е разпоредил частните и държавни компании да работят, когато има поръчки, за да се справят в срок.

"Нито е имало рекет, нито натиск. Това е желанието на определени политици да не се спират в този процес. Идеята беше частни, държавни заводи, държавен посредник да бъдат, не само равнопоставени, но и всеки да защитава своите интереси", заяви Борисов.

Борисов закъсня за КСНС заради гневните работници на "Емко"
Обновена

Борисов закъсня за КСНС заради гневните работници на "Емко"

Едва след приключване на разговорите премиерът влезе на "Дондуков" 2

Икономическият министър Емил Караниколов обяви, че от днес започва възстановяване със споразумение на договорите на "Емко" в пълния им размер.

Той благодари на ВМЗ, че са откликнали, когато е имало нужда, и продукцията им ще бъде изкупена от "Кинтекс", тъй като има интерес. Той обяви, че ВМЗ скоро ще получат и други договори, за други боеприпаси.

От НАП търсели акции на "Дунарит" в офиса на "Емко"

От НАП търсели акции на "Дунарит" в офиса на "Емко"

За днешното си "гостуване" от НАП са съставили протокол по ДОПК

Емилиян Гебрев, собственик на"Емко", заяви, че се взело най-правилното решение, което позволява да се запази добрият имидж на държавата и е добре този еталон на сътрудничество между държавна и частна фирма да продължи да работи.
Оттук нататък няма да се повтори това с фирмите от бранша.

Гебрев отбеляза, че е важно, че държавата е застанала зад гърба им и те се чувстват силни на външния пазар. Оръжейникът благодари на премиера.

„Емко“ оспорва в съда спирането на лиценза си

„Емко“ оспорва в съда спирането на лиценза си

Министър Караниколов се надява лицензът да бъде възстановен

Припомняме, въпреки че в края на миналата седмица лицензът за търговия на "Емко" бе възстановен, работниците излязоха и в понеделник отново на протест в София.

Техният протест бе причина премиерът Борисов да закъснее за Консултативния съвет по национална сигурност, който се оказа провален заради липса на кворум.

Финансовият директор на "Емко": Караниколов се държи като мащеха

Финансовият директор на "Емко": Караниколов се държи като мащеха

1300 души протестират с трансперанти пред Министерски съвет

Собствениците, управата и работниците от "Емко" настояха освен лиценза да си получат обратно и договорите, прехвърлени към ВМЗ във времето, когато заради нарушения на безопасността, бяха лишени от лиценз.

Сега казусът намира развръзка, въпреки че по думите на икономическия министър Караниколов основният проблем на "Емко" е, че не притежава достатъчно складове. Той посочи преди дни, че след като лицензът е върнат, "Емко" може да прави каквото иска с продукцията си, а протестите на работниците от "Емко" той определи като "рекет" към държавата.