200 училища вече имат избрани директори след проведените конкурси в цялата страна, съобщиха от пресцентъра на МОН. Някои новоизбрани директори вече са встъпили в длъжност.

Общо 249 кандидати са събрали необходимия брой точки, като едва 61 от участниците са отпаднали. По данни от министерството в училищата с повече от един класиран кандидат този с най-голям брой точки е бил поканен за сключване на договор.

След провеждането на конкурсите са били подадени 3 жалби от некласирани или неизбрани кандидати. От МОН съобщават, че ще проверят сигналите.

Допълнително, анализ на резултатите посочва, че 7 души са с 90 и повече точки. Кандидатите с най-добри резултати са от 7 области, а именно Бургас, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Русе, София-град и София-област.

От МОН посочиха, че за 33 училища по начало не е имало кандидати. За други 43 заведения участниците не са се представили добре, затова към тях засега ще останат временни директори.

Очаква се да започнат нови конкурсни процедури в следващите месеци.

Припомняме, че конкурсите за директори бяха обявени в 276 училища, като кандидатите бяха близо 400 и от тях близо 300 кандидати успешно продължиха към втори кръг.

МОН гради визия за цялостна промяна на учебните програми

МОН гради визия за цялостна промяна на учебните програми

По нея работят преподаватели, директори, експерти в МОН и представители бизнеса