emaxpress
От догодина във всички училища ще бъдат въведени електронни учебници. Това съобщи във Варна образователният министър Сергей Игнатов, цитиран от БНР.

Той е категоричен, че това ще улесни онлайн връзката с родителите, които ще могат да контролират качеството на обучение, както и нивото на възприемане на учебното съдържание от децата им.

Имаме над 2 500 училища и искаме да електронизираме целия учебен процес. Това означава, че освен обратната връзка, родителите ще знаят какво става в училището. Няма да има вече и дървени, грипни и всякакви други ваканции, защото децата ще бъдат обучавани онлайн, ако има такава ваканция. Те няма да губят учебно време, добави просветният министър.

Игнатов допълни, че учебната година ще започне нормално във всички училища. Министърът определи като "много добър" новият закон за предучилищното и училищно образование, който дава възможност на учениците да избират посоката на бъдещата си реализация след 10-и клас. Стремежът на образователното министерство е тази възможност да се дава още след 7-и клас.