Изготвени са нови учебници по компютърно моделиране и информационни технологии вече са готови. Учебниците обхващат широк набор от технологии, свързани с компютрите и с използването на информацията от интернет, съобщиха от издателство "Просвета".

Четири проекта (по два за 5 и 6 клас) са преминали успешно първия етап на по оценяването и са одобрени от експертната комисия на Министерството на образованието и науката (МОН).

След одобрението от МОН учителите трябва да преценят дали учебниците са пригодни за работа в училище и да изберат по кой учебник ще преподават през следващите три години.

Денков иска да извади академичния език от учебниците
Обновена

Денков иска да извади академичния език от учебниците

За по-малко от 2 г. може да се прегледат помагалата

Изготвени са и електронни варианти на учебниците, които включват интерактивни задачи, игри, примерни проекти и заготовки. Те допълват съдържанието на печатния учебник и включват разнообразни ресурси - видеоуроци, кратки е-уроци, интерактивни тестове и видеоматериали. Могат да се ползват както самостоятелно, така и по време на учебни занятия.

Електронните учебници ще бъдат достъпни през платформата е-просвета, в която има над 40 000 образователни материали от детската градина до 12 клас.