Ал.Александров се среща с децата в Дома Главният мениджър на “Корпорация Развитие КДА” посети Дома за сираци “Христо Ботев” в Горна Баня. Александър Александров дари 85 възпитаници на дома с дрехи, книги и тетрадки.

Потресен съм от това, къде трябва да живеят българските деца, заяви Александров по време на обиколката си из дома и краткото тържество. Срам ме е, че все на Коледа, ние баровците идваме с луксозните си коли и се изтърсваме в тази разруха, където битовите условия са от преди 2 века, добави шефът на Корпорация Развитие. Той подчерта своето възхищение от децата и техните възпитатели, които въпреки всичко учат и “се справят с живота”.

Ал.Александров се среща с децата в Дома Александър Александров изрази съжалението си, че хубавата сграда, в която се помещава Домът за сираци се руши, поради липсата на каквато и да е поддръжка от страна на просветното министерство. Главният мениджър на “Развитие КДА” обяви намерението на Корпорацията още през първия месец на идващата 2003 г. да бъдат дарени 20 хил. лева на Дома за започването на дейности за подобряване на битовите условия.

Разбра се още, че “Развитие” ще отпусне за 2003 г. две стипендии на възпитаници от училището. Две от децата, определени съвместно с възпитателите им, ще получават по 100 лв. месечно, като помощ за образованието им.