Очаквам решението на съда по същество по казуса с Медицинския университет в София. Това каза пред журналисти министърът на образованието и науката Меглена Кунева.

Тя бе категорична, че докато Върховният административен съд не се произнесе дали новото ръководство на университета в лицето на проф. Виктор Златков е избрано легитимно, не може да отмени запора на сметките за плащането на заплати и стипендии. Единствено щели да се посрещат спешни финансови нужди и то след съгласувано решение с Министерство на финансите.

Кунева подчерта, че това е държавен университет и средствата са публични, а нейната цел като министър е да опази публичния интерес. "Това са парите на данъкоплатците", отсече тя.

Меглена Кунева изрази надежда съдът да се произнесе колкото е възможно по-скоро. "За мен би било най-спокойно и най-лесно, ако съдът се произнесе възможно най-скоро, за да знам, кое е легитимното ръководство на Медицинска академия. Ситуацията наистина е необикновена в лошия смисъл на думата", коментира още просветният министър.