Ученикът ми посегна, за което имам медицинско свидетелство.

Това заяви днес пред журналисти учителката Мария Чулова от Професионалната гимназия по хранителни технологии в Пловдив, цитирана от Радио Пловдив.

По неин сигнал Комисията за борба с противообществените прояви огласи инцидент, станал на 24 март по време на час по английски на 9 „В" клас.

Според твърденията на преподавателката 16-годишен ученик я блъскал и бутал до стената, като я обиждал с незензурни изрази.

Днес бащата на обвиненото момче Ангел Шаламанов дойде в училище, за да изчака решението на Педагогическия съвет за поведението на сина си. Учителите ще заседават следобед.

Според родителя Шаламанов учениците са били заплашвани от учителката с намеса на мутри с прякорите „Чушката" и „Чушкопека".

„Синът ми е невинен и не е наркоман, както писаха някои сайтове, а е спортист с няколко бронзови медала", заяви Ангел Шаламанов, който оповести, че ще защити детето си дори с юридически средства с наемането на адвокат.

Припомням, че вчера пред медиите директорът на училището Владимир Милушев обяви открито, че учителката Чулова има психически отклонения.

Класната не учениците ги защити, като заяви, че класът няма проблеми с други преподаватели. По случая вече работят полицията и прокуратурата. Инцидентът е бил заснет от ученици с камера от мобилен телефон и се разпространява сред възпитаниците на училището.