Матурите в Перник са се провели нормално и не се налага зрелостниците да повторят изпита. Това увери просветният министър Сергей Игнатов, цитиран от БНР.

Припомняме, заради днешния трус имаше вероятност провеждането на матурите в Перник да бъде прекратено. Те вече бяха отложени веднъж заради силния трус на 22 май.

Малка част от зрелостниците са излезли в двора на училищата по време на краткото земетресение днес, след което са се върнали в класните стаи, съобщи по-рано заместник-министърът на образованието Милена Дамянова.

От своя страна  Сергей Игнатов обясни, че работите от матурите на учениците от Перник, които са напуснали по-рано изпита заради земетресението в 10.23 ч., ще бъдат засекретени и ще бъдат оценени. Ако зрелостниците не са доволни от оценката си, има и септемврийска сесия, отбеляза министърът на образованието.

По-рано министрите на регионалното развитие и вътрешните работи - Лиляна Павлова и Цветан Цветанов, поясниха, че решението за евентуално повторно провеждане на матурите ще бъде взето от колегата им Сергей Игнатов.