Биологическият факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" вече разполага с нова, модерна лаборатория по биология. Тя е оборудвана със съвременна апаратура и ще се използва основно за подготовката на Олимпийския ни отбор по биология.

Предвидено е лабораторията да покрива и практическите занимания на студентите на факултета. Ремонтът и оборудването на лабораторията са на стойност 120 хиляди лева, дарени от фондация "Америка за България".

В рамките на три години фондацията ще подпомага финансово Биологическия факултет на Софийския университет, обясни Иванка Цанкова, директор за програмите в сферата на образованието и библиотеките на фондация "Америка за България".

Заделили сме 1,2 млн. лв. за тези три години и се надяваме, че това ще се отрази върху винаги отличните резултати на нашите деца, изтъкна тя.

Оборудването с нови и съвременни лаборатории е важна част от този процес и аз съм доволна, че първата от двете лаборатории, които в рамките на този цикъл сме решили да подкрепим, вече е факт, продължи Цанкова. Тя изрази надежда втората лаборатория - по химия да бъде реализирана по-късно тази година.