Обучават добрички преподаватели за работа с облачни технологии и интерактивна бяла дъска, съобщи Дарик, позовавайки се на училището "Димитър Талев".

Двадесет преподаватели в начален, прогимназиален и гимназиален клас от СОУ „Димитър Талев” в Добрич ще бъдат първите обучени учители в областта за работа с облачни технологии и интерактивна бяла дъска с използване на LED touch eкран. Новият софтуер позволява бърз обмен и споделяне на добри практики, уроци, презентации, филми и др. с учители не само от страната, а и от цял свят.

Комбинирайки технологията на LCD touch монитор с интерактивност, ще бъде осигурена интерактивна среда за обучение и ще се създадат нови възможности за образованието.

С използване на различни мобилни устройства всеки ученик ще има достъп до изнесения от преподавателя урок чрез използване на облачни технологии, допълват от учебното заведение.

Технологията подобрява резултатите, като създава интерактивна класна стая и осигурява среда за обучение, която би допринесла за ефектно академично представяне и по-добра съсредоточеност на учениците, помага на учителите по-ефективно да ръководят учебния процес и да управляват класовете, дава възможност на ръководството да реорганизира изцяло образователния процес в училището, допринася за подобряване на средата за обучение, където всеки има равна възможност за участие.

Новите екрани позволяват да се пише и трие върху тях с пръст или писалка, създаване на бележки, рисуване на обекти, преместване, промяна мащаба или завъртане на изображения, осигуряват достъп до документи, видео файлове, презентации и уеб сайтове, създаване на видео или аудио файлове, които да се прикачват към приложения за обучение или лекционни материали.