Въведеното дистанционно обучение за учениците в гимназиалния етап продължава до 27 ноември, включително.

Това реши на днешното си заседание Софийският щаб. Учениците от 6 и 7 клас преминават на онлайн обучение. Мярката се въвежда от петък, 13 ноември и се предвижда да остане в сила до 27 ноември. 

5-ти клас и учениците от начален етап продължават да учат присъствено.

На директорите на училища се препоръчва при повишаване на броя на заболелите, учебният процес да преминава в електронна среда и за други класове.

Към момента 49 столични училища са преминали на онлайн обучение. Заболелите и карантинирани деца и ученици са 6265, а карантинираните учители и възпитатели са 780 човека.

Фандъкова се надява гимназистите да се върнат в клас след 14 дни

Фандъкова се надява гимназистите да се върнат в клас след 14 дни

Кметът ще поиска да се удължи и затварянето на нощните заведения и забраната за непълнолетни да влизат в моловете без придружител

Остава в сила за още две седмици забраната за работа на нощните заведения- барове, клубове и дискотеки, както и въведеното ограничение на работното време на заведенията до 23.30 часа.

Остава в сила и забраната за посещения на големи търговски обекти -молове на лица под 18 годишна възраст.

Гражданите над 65 години могат да се възползват от "зелените коридори" в хранителните магазини между 8 и 10 часа. 

Пазаруване и доставка до вкъщи на храна и лекарства на болни и самотни възрастни, както и за хора под карантина от екипи на Аварийната дирекция на Столична община.

Продължават проверките на СДВР, ЦГМ, Общинска полиция и Столичният инспекторат за спазване на мерките в градския транспорт и търговските обекти. Отчита се, че все повече хора носят маски и спазват дистанция на обществени места.

От началото на месеца екипите на СДВР са проверили 6656 карантинирани лица.