При изготвяне на плана за ваксинация няма да се разграничават преподаватели в училищата от тези в университетите. Това заяви заместник-министърът на образованието Таня Михайлова в Ловеч, съобщава БГНЕС.

Тя подчерта, че университетските преподаватели също ще са от първите ваксинирани, тъй като работят в големи аудитории.

По думи на Михайлова водещо в кампанията по ваксиниране ще е Министерството на здравеопазването. Тя посочи, че имунизациите ще се правят доброволно.

Учителят да положи клетва и да мре

Учителят да положи клетва и да мре

Образованието може да е задължително, но образоването е по желание и по възпитание. И ако има дълг под някаква форма, то тя не е у образоващия, а у образования. За обекта говоря...

Михайлова потвърди, че яслите и детските градини ще отворят първи след отхлабване на ограничителните мерки. Децата, чиито родители са притеснени да ги пускат в групите, обаче нямало да получават отсъствия.

Зам.-министърът съобщи и че все още има малък процент ученици, които не са обхвани в електронна среда, но им се предоставят учебни материали и те също участват в учебния процес.

В Ловеч кметът на града Корнелия Маринова и зам.-министър Михайлова наградиха седмокласника Николай Борисов от Профилираната природо-математическа гимназия, който неотдавна спаси човешки живот.