Въпреки дебатите около българските емигранти, най-търсената държава за продължаване на висшето образование остава да бъде Великобритания. Веднага след нея се нареждат Дания и Холандия. Това стана ясно на Десетото Международно изложение Световно образование в София, съобщи Money.bg.

Изложението предлага възможността всеки желаещ да се запознае с желаните от него европейски университети, лично да се срещне с техни представители и да получи цялата необходима информация, която го интересува. От тази година изложението предлага възможността на 15 и 16 февруари, които са дните на провеждането му в столичния хотел Шератон, кандидат-студентите или кандидат-бакалаврите, които са сигурни в избора си, да подадат документите си за съответния университет на място без излишни усложнения.

Повечето от кандидат-студентите оцениха този факт като голямо улеснение и спестяване не време. Организаторът на изложението Марияна Христова обясни, че освен шансът да си подадат документите за съответния университет, желаещите могат да проведат и безплатен тест за ниво на английски език по време на двата дни на изложението. Това е голям плюс, тъй като явяването за английски сертификати варира около 300 лева.

Интересът към Дания и Холандия нараства, което не е случайно, тъй като от тази година студените могат да кандидатстват за субсидии от общините на стойност 750 евро месечно. В Холандия пък, ако група от 5-6 студенти направят студентска фирма по време на следването си имат право на кредитиране от държавата до 5000 евро.