Приблизително един от всеки шест студенти, посетили Дните на кариерата, започва работа. Това обяви Светлозар Петров, организатор на 16-то издание на "Национални дни на кариерата 2017 г. - Добра кариера, добър живот".

38 хиляди студенти са си намерили работа благодарение на посещението си във форума. Първата работилница т.г. ще се проведе на 7-ми март от 10.00 часа в Интерпред. В нея няколко изявени професионалисти ще разкажат за тяхната кариера и живот.

Тази година инициативата ще се проведе в седем града на страната.

В София на 14-ти и 15-ти март в НДК, във Варна - 20-ти март, 22-март Русе, Свищов - 27 март, Велико Търново - 29 март, Бургас - 3-ти април, Пловдив - 5-ти април.

Досега заявки за участие са поддали 150 компании от всички сектори, като записванията продължават. Петров обясни, че има непознаване на изискванията на бизнеса от страна на студентите. Така за 16-та поредна година.

Дните на кариерата ще се организират не на университетски принцип, а на база академични градове. Така фирмите могат да срещнат различни студенти от различни университети в Дните на кариерата.

Всяка фирма решава сама дали да наеме директно студентите или да им предложи стаж. Факт е, че много от мениджърите, участници в Дните на кариерата, са започнали своята работа именно благодарение на форума.

И тази година Дните на кариерата ще бъдат предхождани от работилница за подготовка на студентите как да се представят по време на интервюто за работа, как да се подготвят за беседата с работодател и как да оформят собственото си CV.

Истината е, че идват нови и нови поколения и нуждата от работилници не престава, констатира Петров.

Той констатира, че идеята за успех се променя с времето и когато го видиш през перспективата на изявени професионалисти, това има положително влияние за мотивацията на младите хора. Форумът се организира от Job Tiger в партньорство с "Нестле"- България.

Всички важни подробности за събитието може да бъде намерена в сайта: national.careerdays.bg