Национална кампания за популяризиране на предмета "Религия-ислям" в държавните и общински училищата стартира от днес Главното мюфтийство.

От 1 до 31 май 2015 г. под мотото "Да подкрепим обучението на предмета „Религия-ислям" в училищата" от мюфтийството ще акцентират върху нуждите на учебно-възпитателния процес.

За да могат децата да изучават този предмет е необходимо родителите им да попълнят заявление до края на месец май, че са съгласни детето им да учи предмета „Религия-ислям" в училище и да го депозирате при директора на училището. Заявлението може да се получи от районните мюфтийства, преподавателите по - "Религия-ислям" или да го изтеглят от  сайта на Главно мюфтийство.

По време на образователния процес детето получава основни религиозни познания за своята религия. С наученото то формира принципи и навици, които ще повлияят позитивно върху неговия характер и ценностна система. Материалът е съобразен с възрастта на децата и се преподава посредством интерактивна и забавна методика от висококвалифицирани професионалисти.

За учената 2014-2015 г. по дисциплината са се обучавали над 3000 ученика в 28 учебни заведения.

Министерството на образованието и науката регламентира изучаването на предмета "Религия-ислям" в държавните и общински училища посредством инструкция №2 от 23.06.2003 г., припомнят от мюфтийството.