Предвиждат се повече занимания през лятото за учениците, които не са участвали ефективно в обучението в електронна среда или които се нуждаят от допълнителна подкрепа за преодоляване на обучителни затруднения и повишаване на резултатите. Това стана ясно от думите на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, който участва в неформална видеоконференция на ресорните министри на държавите членки на ЕС.

В рамките на дискусията бяха представени подходите и предизвикателствата пред образователните системи в европейските страни.

Вълчев запозна колегите си с предприетите мерки у нас, определените дати за изпити и получаване на дипломи, които са необходими за кандидатстващите в университети зрелостници.

Около 90% от училищата у нас започват дистанционно обучение

Около 90% от училищата у нас започват дистанционно обучение

Целта е да се минимизират загубите на учебен материал

Той посочи, че висшите училища разработват свои планове за поетапно възстановяване на нормалното провеждане на учебните занятия, включително и присъствено обучение и полагане на съответните изпити и дипломни защити при спазване на изискванията от здравните власти.

Министърът заяви, че повечето университети ще приемат студенти с оценките от държавните зрелостни изпити, а зрелостниците ще получат дипломите си навреме.

Отваряне на градините и яслите в края на другата седмица очаква доц. Кунчев

Отваряне на градините и яслите в края на другата седмица очаква доц. Кунчев

Здравният инспектор е притеснен от настройката на хората, че епидемията е свършила

Той отбеляза и че училищата в България остават затворени до края на учебната 2019/2020 г., като присъствие на ученици се допуска за осъществяването на неотложни дейности, които не могат да се реализират от дистанция в електронна среда.

Вълчев сподели с останалите министри, че у нас се подготвя възстановяване на работата в детските градини.

Готови сме да започнем разговори за следващата учебна година, каза още той.