"Еврохолд България" АД, потвърди, че остава сама в преговорите за ЧЕЗ.

От "Еврохолд България" АД, която е най-големият публичен холдинг в България и една от водещите независими бизнес групи в Централна и Югоизточна Европа, инофрмираха, че е получила ексклузивност за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България. 

Припомняме, вчера чешкото издание Lidovky Noviny написа, че "Еврохолд" остава сама в надпреварата за електроразпределителното дружество.
Преговорите с българската "Инерком" пък бяха прекратени, след като Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отказа да разреши сделката.

ЧЕЗ преговаря само с "Еврохолд"

ЧЕЗ преговаря само с "Еврохолд"

Отказва се от от продажбата на българските си активи на "Индия Пауър"

"Еврохолд" заяви още, че участва самостоятелно в процедурата и ще финансира сделката със собствени средства и с подкрепата на "водещи западноевропейски банки".

"Намерението за придобиването на активите на "ЧЕЗ Груп" в България е част от дългосрочната стратегия на "Еврохолд" за навлизане в нови регулирани бизнес сегменти, предлагащи големи възможности за растеж", казват от компанията.

Не са ясни официални параметри на офертата на "Еврохолд".

Според източници на чешкото издание обаче става дума за "по-атрактивна оферта от тази на индийците" от India Power.

Припомняме и че първият кандидат "Инерком" предложи 355 милиона евро.

Кандидатурата на българския холдинг стана известна официално в началото на месеца.
Плановете на "Еврохолд" включват увеличение на капитала с близо 80 милиона нови акции, от което очаква да набере 80 милиона евро.

Решението трябва да бъде одобрено от акционерите на компанията на извънредно общо събрание на 22 април. Ръководството на холдинга е получило уверение и подкрепа за увеличението на капитала от основните акционери.

ЧЕЗ е прекратила договора с "Инерком"

ЧЕЗ е прекратила договора с "Инерком"

Чехия избира между "Индия пауър" и "Еврохолд"