"Топлофикация-София" е започнала да погасява дълговете си към "Булгаргаз". Това заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова, цитирана от БНР.

Повод за думите й е интервюто от тази сутрин на директора на "Булгаргаз" Николай Павлов, че е възможно да бъдат замразени сметките на "Топлофикация"-София

"Булгаргаз" си иска парите от Топлофикация София

"Булгаргаз" си иска парите от Топлофикация София

Дължат близо 71 млн. лв. на "Булгаргаз"

"В последните дни Топлофикация е платила 18 милиона лева на "Булгаргаз", днес превежда още 1 500 000. Това, което съм поискала от ръководството на Топлофикация, е всички приходи, като изключим средствата за заплатите на хората, които работят по ТЕЦ-овете, да се превеждат на "Булгаргаз", каза Фандъкова.

"Топлофикация-София" дължи на "Булгаргаз" близо 100 милиона лева. За 71 милиона от тях е заведено дело и, ако не бъдат погасени до 7 септември, сметките на общинското дружество може да бъдат запорирани.

Топлофикация София обжалва отказа на дерогация, защото иначе ще натовари гражданите

Топлофикация София обжалва отказа на дерогация, защото иначе ще натовари гражданите

И уверява над 1 000 000 свои клиенти, че ще продължи да работи с тях

Припомняме, вчера на заседание на енергийната комисия в парламента шефът на "Топлофикация" - София заяви, че независимо, че не покрива нормите за изпускани в атмосферата вредни емисии, "Топлофикация" - София няма да спре да работи през идния зимен сезон. "Няма извънредна ситуация, няма отнемане на комплексното разрешително. Нищо извънредно до момента не се е случило", успокои служебният енергиен министър Андрей Живков.

И през 2019 година "Булгаргаз" отново се обърна към съда. След като топлофикационното дружество погаси част от задълженията си обаче, искът беше оттеглен.