От началото на годината до днес са добити 1 973 000 тона въглища и бизнес планът на ''Мини Марица-изток" ЕАД е изпълнен над 102%. Това съобщават от дружеството.

Въпреки изключително ниските температури, достигащи до минус 15 градуса - само за периода от 20 до днес са произведени и доставени към централите 435 465 тона въглища.

Доставките към "ТЕЦ Марица изток-2"ЕАД са най-големи. Те са достигнали до 119 влака на денонощие. От дружеството са категорични, че този добив на въглища няма аналог в историята на дружеството при работа при зимни условия.

От дружеството уверяват, че успешно преодоляват поредното предизвикателство на природата с рекордно ниски януарски температури. Падналите значително температури създават затруднения на производствения процес, но персоналът и в трите рудника на въгледобивното дружество бил подготвен да реагира незабавно на тежките условия за работа.

Глобяват ТЕЦ-ове заради неподдържане на студения резерв

Глобяват ТЕЦ-ове заради неподдържане на студения резерв

Сега доставките на въглища са ритмични

От ''Мини Марица-изток" ЕАД са категорични, че изпълняват заявките на консуматорите и гарантират сигурността на енергийната система на страната.

Всички действия били съобразни с утвърдения авариен план за работа при температури под минус 12 градуса по Целзий. Това се правело с цел да се защитят животът и здравето на работещите, както и да бъдат опасени имуществото на дружеството и на околната среда.