С изсипани чували с лед, символизиращи Студения резерв, започна протестът на коалиция Български патриоти (ВМРО, Воля и НФСБ) пред сградата на КЕВР.

Поводът за демонстрацията е очакваното решение за повишаване на цените на тока и парното от 1 юли. Около 100 души присъстваха на протеста и скандираха към членовете на КЕВР "Оставка" и "Мафия".

Организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов и Александър Сиди бяха единодушни в изказванията си и обещаха, че след като влязат в Народното събрание ще предложат да бъде закрита "тази срамна организация КЕВР".

На протеста бяха издигнати и плакати с надписи "Оставка", "КЕВР предатели", "Мафия", "КЕВР, хората няма нужда от вас", "Не на монолиста КЕВР" и други.

Протестът се проведе при засилено полицейско присъствие.

КЕВР нямало да промени решението си за цените на тока и парното

КЕВР нямало да промени решението си за цените на тока и парното

Поскъпването било логично

"Иване, ела" скандираха още представители на "Българските патриоти". Протестиращите в лицето на Юлиан Ангелов поканиха председателя на КЕВР Иван Иванов да обясни какви решения ще вземе регулаторът.

"Слезте тук долу, ще гарантираме вашата сигурност", обяви Юлиан Ангелов.

"Кажете го и през прозорците", призова Ангелов, след като от КЕВР отвориха прозорците, а протестиращите започнаха отново да скандират "Оставка", както и "КЕВР, позор, оставка и затвор".

Драстично поскъпване на природния газ от юли очаква КЕВР

Драстично поскъпване на природния газ от юли очаква КЕВР

Регулаторът предлага 46,88 лв./MWh цена на синьото гориво