"Топлофикация София" вече е възстановила близо 24 млн. лева на своите потребители от ретроактивното намаление на цената на топлинната енергия. Това съобщиха от дружеството.

Към днешна дата чрез прихващане на сметките за юни са върнати над 10 млн. лв., а със сметките за юли и годишните изравнителни сметки - още 13,8 млн. лв. Предстои да бъдат възстановени още 12 798 316 млн. лв., с които ще бъдат прихванати бъдещи сметки на потребителите.

Въз основа на изравнителните сметки за парно и топла вода "Топлофикация София" е изготвила Общите фактури за потребената топлинна енергия за периода 1 май 2019 г. - 30 април 2020 г. От днес те са достъпни на Интернет страницата на дружеството и в Центровете за обслужване на клиенти.

Заради ретроактивното намаление на цената на топлоенергията за въпросния период в съобщенията към общите фактури на потребителите са посочени ценовите периоди и съответната цена на топлинната енергия без ДДС, фактурираните количества топлинна енергия по старата цена и изравнение на потреблението по новата, по-ниска цена. По този начин клиентите ще могат да видят какво е общото им реално потребление за този период.

Връщат пари на 73% от абонатите на парното в София

Връщат пари на 73% от абонатите на парното в София

Приспадат средно по 60 лева за жилища до 70 кв.м

Припомняме, навръх 3 март бе обявено, че от "Газпром" намаляват цената на газта с над 40%.

Новият договор с "Газпром" дойде след антимонополното решение на ЕК и двустранни преговори. Новата ценова формула ще се прилага ретроактивно, считано от 5 август 2019 г.

По тази причина "Булгаргаз" съобщи, че ще възстанови на клиентите си пари със стара дата.

Заради поевтиняването на газа, на 20 март от КЕВР съобщиха, че се очаква от 1 април парното да поевтинее средно с 20% за страната.

"Топлофикация София" връща близо 40 милиона лева на своите абонати

"Топлофикация София" връща близо 40 милиона лева на своите абонати

Това връщане на суми се случва заради намалената цена на газа