Животът на кралица Елизабет, най-дълго управлявалият монарх на Великобритания, е отбелязан в нов комикс от TidalWave Comics, съобщава Ройтерс. Комиксът обхваща нейния обществен и личен живот, големи събития, семейни скандали и кризи.

Кралицата почина на 8 септември на 96 години и беше положена до любимия си съпруг принц Филип на 19 септември след ден, в който Великобритания и светът се сбогуваха с нея в ослепително шоу на пищност и церемония.

Сред 2000-те присъстващи в Уестминстърското абатство, където монарсите са се женили, погребвали и коронясвали през последните 1000 години, бяха около 500 президенти, министър-председатели, чуждестранни членове на кралското семейство и сановници.

Гланцовото издание от 30 страници, част от поредицата "Tribute" на издателя, започва с кралския пчелар, който уведомява дворцовия кошер за смъртта на кралицата, вековна традиция, вкоренена в суеверия за производството на мед.

Исках да започна с малко - легендата за пчелите - и да завърша голямо - погребението, гледано от милиони по света, зачви съсценаристът Майкъл Фризъл в изявление. Това беше подходящ начин да се опише нейното 70-годишно управление, добави той.

Книгата, издадена в сряда, е налична в цифров вид и с твърди и меки корици.