Около 330 млн. лева ежегодно не постъпват в бюджета заради неотчитане на обороти. Това заяви пред БНР говорителят на Националната агенция за приходите Росен Бъчваров.

Според него е изпълним срокът, определен за изпълнение на новите правила за касовите апарати. С тях продажбата ще се отчита пред данъчните до пет минути по електронен път.

"При всички промени във фискалните устройства в последните десет години, основните трудности произтичаха от това, че работата започваше примерно 20 дни преди крайният срок, което затруднява изпълнението", каза Бъчваров.

Междувременно представители на бизнеса заявиха, че при сегашните промени данъчните инспектори могат да видят цялото ноу хау на фирмите, без да гарантират сигурността им.

Търговците на цветя масово крият оборотите си

Търговците на цветя масово крият оборотите си

От НАП им изпращат предупредителни писма

От петък, 19 октомври, от приходната агенция започнаха масови проверки за спазване на данъчно-осигурителното законодателство от строителните компании. За трите дни са установени случаи на "заплата в плик" и невнасяне на пълния размер на осигуровките. Въпреки това не са открити хора без трудови договори, допълни Бъчворов.