Бюджетът отново раздели синдикати и работодатели. 

Васил Велев от АИКБ каза пред БНТ, че е добре, че дефицитът ще е 3% и че не се променя данъчната политика. Данъчната политика е добра и позволява да се правят инвестиции, изтъкна той.

По негови думи 4,5 милиарда лева са средствата в държавните дружества. Много спекулации се правят, смята Велев. С над милиард лева се увеличават разходите за издръжка. Има недостиг на човешки ресурс, каза Велев.

Той отбеляза, че България е страната с най-висок ръст на работната заплата в ЕС за миналата година. 18% е ръстът на заплатите за миналата година. 5,5 милиарда лева помощи за всички са раздадени на калпак, според Васил Велев.

Два дни болнични ще плаща фирмата от догодина, без пенсионери под линията на бедност

Два дни болнични ще плаща фирмата от догодина, без пенсионери под линията на бедност

Промени се предвиждат и по отношение на максималния осигурителен доход

От своя страна, Ваня Григорова от КТ "Подкрепа" е притеснена, че в бюджета няма заложена политика за повишаване доходите на българските граждани. Управляващите нямат желание да актуализират минималната работна заплата, според нея.

Тя е против изземването на 100% данък дивидент от държавните дружества. През 2022 г. хората с минимална работна заплата са загубили 25% от покупателната си способност, според Григорова.

Съгласни сме на по-висок дефицит, подчерта тя и се обяви против обедняването на българския народ. Печалбите в частния сектор не са заради внедрени иновации. 200 милиона лева ни коства намаленото ДДС за фитнеси и ресторанти, по думите на Григорова.

Асен Василев не очаква ГЕРБ да прекрояват бюджета

Асен Василев не очаква ГЕРБ да прекрояват бюджета

Само КТ "Подкрепа" не прие проектобюджета