Синдиците на Корпоративна търговска банка (КТБ) са изискали информация от девет дружества, които са акционери в банката. От тях се изискват данни, свързани с оценката на масата на несъстоятелността. Това става ясно от седмичния отчет на Лазар Илиев и Росен Ангелчев

Синдиците са създали организация за срещи с кредитори на банката. Вложителите в КТБ имат срок до 4-ти септември да направят възражения срещу списъка с вземанията си, оповестен в Търговския регистър.

Списъкът с кредиторите на Корпоративна търговска банка, които имат право на вземания след осребряването на масата на несъстоятелността, имат право на възражения. Те могат да бъдат обсъдени със синдиците на банката или техни представители.

От седмичния отчет става ясно още, че вече е създадена организация в банката, така че да може да се отговаря на въпроси, свързани със списъка с вземанията и да се организират срещи с кредитори, ако се налагат такива.

Миналата седмица синдиците са успели да съберат малко над 120 000 лева от вземанията на банката. Подробности около работата на международната фирма за разследване на банкови фалити този път не се съобщават.

Междувременно от Фонда за гарантиране на влоговете информираха, цитирани от БНР, че към края на миналата седмица са изплатени 3 650 500 000 лева от гарантираните суми в банката.