В една от четирите дискотеки, проверени през изминалата нощ от Националната агенция по приходите (НАП) в Бургас, са укривали оборот, не са издавали касови бележки и е установена разлика в касовата наличност с отчетеното на фискалните устройства, съобщават от приходната агенция.

В среднощната акция данъчните се представили за клиенти, като само в едно от проверените нощни заведения продажбата не е била регистрирана съобразно закона. В първия работен ден започва процедура за запечатване на дискотеката, допълват от НАП.

Също през изминалата нощ от НАП са проверили и всички търговски обекти, намиращи се на Летище "Сарафово". От 11 проверени данъчно нарушение е открито в един от тях. Заведението също ще бъде запечатано. Всички останали 10 кафенета, заведения за хранене и сувенири са спазвали изискванията на закона.

От началото на лятото инспектори на НАП са извършили близо 25 000 проверки по Черноморието, като 120 обекта са били запечатани, а на стотици други са издадени актове за данъчни нарушения. От началото на годината в цялата страна са запечатани близо 2000 обекта заради неиздаване на касова бележка.

От приходното ведомство предупреждават, че независимо от стойността на продажбата, срещу всеки търговец, който не е издал касова бележка, може да започне процедура по запечатване, като средният срок, за който се налага мярката, е между 2 и 4 седмици.