Съветът на директорите на Центъра за градска мобилност вече е реагирал на препоръките в одитния доклад на Сметната палата. Това стана ясно от официално съобщение на дружеството.

В съобщението е посочено, че вече са били взети решения за назначаване на съответните комисии по въпроси, засягащи препоръките на Сметната палата. Тези комисии трябвало да изготвят инструкции, правила и анализи.

ЦГМ управляван без стратегия и отчетност

ЦГМ управляван без стратегия и отчетност

Установи доклад на Сметната палата за финансовото управление на ЦГМ

На заседание на Съвета на директорите на ЦГМ са били приети и Вътрешни правила за управление на обществените поръчки в дружеството.

От ръководството на ЦГМ посочват и че вече се работи както по изготвянето на Стратегия за развитие на ЦГМ, така и по актуализирането на Устава за работа на дружеството.

Кметът на Столична община е назначил комисия, която да проверява и актуализира договорите с транспортните оператори, казват още от ЦГМ.

С оглед препоръките в одитния доклад на Сметната палата в ЦГМ са изработени вътрешни правила за координация между различните звена, както и тези за счетоводната политика.

С решение на ЦГМ вече е отпаднало и правилото да се продължава след третата година наема на имот, собственост на Дружеството, без конкурс.