90% от болниците никога не са имали готовност да приемат инфекциозно болните с Covid. Това обясни пред Нова телевизия Методи Янков, представител на частните болници.

Оказва се, че голяма част от лечебните заведения нямат персонал за лечение на болни с коронавирус. С ¼ са намалели пациентите с онкологични заболявания в болниците от страх да не се заразят и не посещават болница, въпреки че би трябвало.

Огромен брой от над 100 общински болници, по думите му, не са в състояние да разкрият отделения за коронавирус. Само големите болници са в състояние да изпълнят заповедта на министъра.

Не се изследвайте за антитела без симптоми, призова Ангелов

Не се изследвайте за антитела без симптоми, призова Ангелов

Това само щяло да допринесе за разпространението на заразата

Два пъти на ден съобщаваме за свободните легла РЗИ, подчерта Янков. Един от големите проблеми на болниците e липсата на персонал и бумащината. Един от най-важните въпроси е законодателнияj, изтъкна той.

Болниците, които и сега приемат Covid болни, ги приемат незаконно, защото нямат лиценз за това.

Ние сме се клели на работното си място, но трябват стимули, коментира Методи Янков за коментарите, че медиците са положили Хипократовата клетва, но има и такива, които отказват да влизат в коронавирусните отделения.

Но и частните болници искат стимули от държавата

Витанов: 79 000 случая до края на ноември, ако не спазваме мерките

Витанов: 79 000 случая до края на ноември, ако не спазваме мерките

Можем да паднем до 500 случая за денонощие, убеден е математикът от НОЩ