Не съм обмислял оставката си. Това заяви здравният министър Христо Хинков.

Аз работя добре с Илко Гетов, посочи той пред bTV за критиките на Илко Семерджиев към МЗ за реекспорта на лекарства и поисканата му оставка от депутата от ПП Васил Пандов.

Имам доверието на премиера, аз също вярвам в неговите решения, сподели Хинков. Аз съм напълно лоялен към това правителство и този премиер, допълни министърът. Нямам сигнали в екипа ми да има хора, срещу които са подадени сигнали в прокуратурата, каза Хинков. Според него няма проблеми в Министерския съвет.

Недостигът на лекарство за него е убийство от разстояние.

С лични аптеки фармацевти предлагат да се бори недостигът на лекарства

С лични аптеки фармацевти предлагат да се бори недостигът на лекарства

БФС иска поне намалено ДДС за лекарствата

От доклада на ДАНС не става ясно защо има недостиг на лекарства, стана ясно от коментара на здравния министър. Не е само виновен реекспортът. Заради ниските цени на лекарствата фирмите нямат интерес за внос у нас.

Асена Сербезова е променила формулата за реекспорт, по думите на Христо Хинков. Общественият интерес тук е нарушен и това се казва в доклада на ДАНС, заяви той като подчерта, че очевидно Сербезова участва в играта с лекарствата.

Следващата седмица се очаква докладът на прокуратурата в Майчин дом.

Тежък разговор имал Хинков в Министерство на финансите за протонния център. Имаме нужда от такъв протонен ускорител, сподели той. Асен Василев казал, че твърде малко деца имали нужда от него, но в крайна сметка го убедил.

Ваксини за COVID-19 и грип има. Той е спрял продажбата на вилата във Велинград.

Защо липсват лекарства у нас? Въпрос не за 100 000, а за милиарди

Защо липсват лекарства у нас? Въпрос не за 100 000, а за милиарди

Публични дебати, подкомисия, работни групи... Тази извънмерна ангажираност е сигнал, че нищо няма да бъде свършено