От инфекциозната болница в Пловдив предупреждават за недостиг на медицински персонал - най-вече на медицински сестри. Пациентите се пренасочват към други лечебни заведения. В болницата се приемат само пациенти със средно-тежко и тежко състояние.

В болницата са настанени 55 болни с доказана инфекция и още 10, за които се очакват резултатите този следобед, но са съмнителни. Броят на болните надвишава заявения като възможност да се приемат пациенти. Един етаж от болницата е отделен само за пациенти с нужда от лечение с дихателна реанимация.

"Имаме нужда от активно участие на останалите болнични заведения в града в лечението на COVID-19", заяви началникът на "Инфекциозна болница" проф. Мариана Стойчева.

Либерализацията на мерките доведе до бързо нарастване на заболеваемостта и на нарастване на броя на хоспитализираните. Според проф. Стойчева резултатът от баловете е доста обезпокояващ. Тя призова гражданите да не се събират на подобни събития, включващи много хора.

188 нови случая на COVID-19, нов рекорд за денонощие

188 нови случая на COVID-19, нов рекорд за денонощие

Четирима души са починали за денонощие

Припомняме, че само за последното денонощие установените с коронавирусна инфекция в Пловдив са 25. До този момент в областта те са 318.