Правителството прие Решение за предложение до Народното събрание за ратифициране на Тристранно споразумение за дарение на ваксини "АстраЗенека" между България, Босна и Херцеговина и "АстраЗенека", както и на Двустранно споразумение за дарение на ваксини срещу COVID- 19, произведени от "АстраЗенека", между България и Босна и Херцеговина.

Предвижда се дарение на 50 000 дози от ваксината Vaxzervria. Всички разходи за доставката ще бъдат поети от Босна и Херцеговина.

Даряваме още ваксини срещу COVID-19 на Бутан и Северна Македония

Даряваме още ваксини срещу COVID-19 на Бутан и Северна Македония

Правителството прие проект на тристранно споразумение за дарение на препаратите

Припомняме, към момента интересът към ваксинацията срещу коронавирус в страната остава нисък, въпреки че по думи на медиците се "къпем в море от ваксини". По тази причина и поради изтичащия срок на годност на голяма част от препаратите страната ни вече се видя принудена да дари десетки хиляди дози на други държави.

В края на май България дари 50 000 дози ваксина срещу COVID-19 на Северна Македония, а през юли направихме дарение от 172 500 дози ваксини и за Бутан.

В средата на август стана ясно и че Норвегия иска да купи от страната ни 100 000 дози "Модерна". Тогава беше решено също страната ни да дари още ваксини срещу COVID-19 на Бутан и Северна Македония.