Лекари и медицински специалисти от Специализираната болница за активно лечение по детски болести "Проф. Иван Митев" излязоха с декларация в подкрепа на своите колеги, които са замесени в случая с починалото 3-годишно дете.

Декларацията е подписана от 103 души и включва пет точки.

В нея лекарите заявяват мнението си, че са били предприети всички необходими действия от медицинския екип по случая. Освен това посочват, че твърдо стоят зад временно отстранения директор на болницата д-р Димитър Русинов.

Подписалите се уточняват, че очакват резултатите от назначените проверки и призовават да се запазят добрият тон и безпристрастността, а коментарите по случая да се основават само на доказани факти.

Нагнетяване на негативни настроения към нас се отразява отрицателно на нашата работа в интерес на българските деца, подчертава се в декларацията.

Припомняме, тази сутрин премиерът Бойко Борисов нареди да бъдат отстранени директорите на Педиатричната болница "Иван Митев", болница "Лозенец" и Института за спешна помощ "Н. Пирогов".

Причината е смъртта на 3-годишно момченце, което бе разкарвано в три столични болници, без да е прието за лечение. Накрая е починало в "Пирогов".

Кирил Ананиев временно отстрани директорите на три болници

Кирил Ананиев временно отстрани директорите на три болници

Отстранена е и лекарката, прегледала 3-годишното починало дете

Премиерът съобщи, че е бил на среща с родителите на починалото детенце в Министерски съвет. Вчера по информация на bTV, резултатите от аутопсията на детето показвали, че пневмония е причината за смъртта на детето.

Миналата седмица стана ясно, че здравният министър Кирил Ананиев е назначил проверка в три столични болници заради починалото 3-годишно дете.

Проверяват три столични болници заради починало 3-годишно дете

Проверяват три столични болници заради починало 3-годишно дете

Ананиев е назначил проверка в болниците "Проф. Иван Митев", "Лозенец" и "Пирогов"