Над 200 000 лв. са даренията в неонатологичните отделения в болниците из цялата страна. Направихме голяма крачка напред, заяви председателят на фондация "Нашите недоносени деца" Нина Николова при откриването на тържествената вечер в подкрепа на тазгодишната кампания на фондацията. "Вечерта на чудесата" се състоя за първи път в Софийската градска художествена галерия, а news.bg е медиен партньор на кампанията на фондация "За нашите деца".

Николова припомни, че миналата година са сбъднали голямата си мечта да открият семеен център "Малки чудеса", а днес той е още по-голям и уютен. Тя представи планираните дейности и цели на тазгодишната кампания, а именно набиране на средства за закупуване на необходимата животоспасяваща апаратура в неонатологичните отделения в страната, изграждане на семейни стаи в болниците, които да позволят на родителите да бъдат с децата си по време на техния продължителен болничен престой и подпомагане на работата на семеен център за недоносени деца "Малки чудеса".

Сътворете чудо за малките герои

Сътворете чудо за малките герои

Стартира кампания в подкрепа на недоносените деца

Николова не пропусна да подчертае и важната роля на специалистите, които подкрепят каузата и работят усилено за нея. Те специално благодари на така важните за малките герои лекари - проф. Слънчева, доц. Георгиева, доц. Мумджиев, д-р Аргирова. Те отново категорично заявиха, че професията, която са избрали, си заслужава въпреки трудностите. По думите им благодарение на фондацията обществото е по-информирано и запознато със същността на неонатологичните отделения и специалисти.

Над 6000 деца се раждат недоносени в България всяка година

Над 6000 деца се раждат недоносени в България всяка година

Активната грижа на родителите - ключът към оцеляването на недоносените бебета

Сред гостите на събитието бяха голяма част от посланиците на кампанията - Михаела Филева, Силвия Митева, Ива Екимова и други, представители на партньорите и дарителите на кампанията  и много други гости, дошли да подкрепят каузата на кампанията.

Водещ на "Вечер на чудесата" бе Милена Златкова от "Тройка на разсъмване" и дългогодишен посланик на фондацията, а своята подкрепа с песни отправиха две от лицата на "Големи чудеса за малките герои" - очарователната българска певица Маги Джанаварова и изключително талантливият Славин Славчев.

Председателят на фондацията пък пожела повече здрави бебета.

На събитието бяха представени клиповете на посланиците, в които те призовават за подкрепа на недоносените деца чрез дарения и събиране на средства за каузите на фондация "Нашите недоносени деца".

Родителите на недоносени бебета трябва да вярват в децата си

Родителите на недоносени бебета трябва да вярват в децата си

Непосредствено след преждевременното раждане родителите се нуждаят изключително от информация какво се случва с децата им

Различното тази година е провеждането на благотворителен базар за най-малките, като за целта от фондацията призовават всички желаещи да помогнат да се включат като доброволци в кампанията.

Останалите могат да подкрепят каузата с DMS BEBE на 17 777 или на онлайн плаформата www.donate.premature-bg.com.

Над 6000 е броят на недоносените бебета, родени в България всяка година. 30% от тях получават тежки увреждания, а над 50% получават различни по-леки дългосрочни проблеми, които с адекватна ранна интервенция са преодолими.