На коренно нова основа трябва да бъде поставена работата на Агенцията по трансплантации, за да работи в интерес на българските граждани и българските пациенти. Не трябва да има казуси, които да са между редовете и които да са в ущърб на хората.

Това заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев пред журналисти в отговор на въпрос препоръчал ли е на шефа на Агенцията по трансплантации да разработи нова концепция за разрешаването на проблема на хората с белодробни заболявания.

Припомняме, че след  изненадващата оставка на шефа на агенцията Мариана Симеонова, министър Ананиев не я прие. И до този момент няма официална информация какви са били мотивите за нея.

"Здравните емигранти" отново са пред МЗ

"Здравните емигранти" отново са пред МЗ

Негодуват срещу оставката на д-р Мариана Сименова

Министър Ананиев обясни, че концепция за Агенцията по трансплантации трябва да е свързана с цялостната дейност на агенцията, а не с конкретен проблем. Не трябва и не бива да се бавят решаването на въпросите, които оперативно трябва да се вземат, посочи той във връзка с проблемите с трансплантациите на белодробно болните.

На въпрос за проблем с имуносупресори в болница "Света Екатерина" министър Ананиев обясни, че ще се извърши проверка, но не е запознат със случая.