Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров нареди уволненият от Александровска болница проф. Борис Богов да бъде върнат на работа като лекар в лечебното заведение, съобщават от "24 часа".

Самият нефролог потвърди, че е възстановен на работа след намесата на здравния министър.

Директорът на "Александровска" Атанас Атанасов лично се обадил на своя предшественик и оправдал първоначалното си решение с това, че бил афектиран от пореден доклад на новия шеф на клиниката по нефрология проф. Емил Паскалев, който се оплаквал от дисциплината на професора.

Богов е шеф на катедрата по нефрология на МУ-София, където е на 8-часов работен ден и е с втори трудов договор на 4 часа в "Александровска".

Уволнението му продължи около три часа.

Александровска болница уволни проф. Борис Богов и като лекар

Александровска болница уволни проф. Борис Богов и като лекар

Бившият директор на лечебното заведение е отстранен без предизвестие

Преди няколко месеца служебният здравен министър Стойчо Кацаров изпрати проверяващи в Александровска болница, където проф. Богов беше директор, формално заради сигнал на един от членовете на борда доц. Александър Оскар, който през последните 4 години беше в управлението на лечебното заведение.

Впоследствие от здравното министерство съобщиха, че са открили нарушения, поради което проф. Борис Богов беше уволнен като директор на болницата и негово място беше назначен д-р Атанас Атанасов.

Прокуратурата обаче не откри престъпления в "Александровска" под ръководството на проф. Богов и върна на здравното министерство доклада на "Вътрешния одит" с отказ да образува досъдебно производство за престъпление от общ характер, както и за безстопанственост или нанесени вреди от страна на ръководството на болницата.

Независимо от това обаче проф. Богов не беше възстановен на директорския пост, а впоследствие беше понижен и от средата на септември не е началник на Клиниката по нефрология, а редови лекар. От ръководството на лечебното заведение мотивираха решението си с преструктуриране на болницата, при което трите клиники - по нефрология, по нефрология и трансплантации и по хемодиализа, се сливат в една.

След два неуспешни опита: Александровска болница вече е с ново ръководство

След два неуспешни опита: Александровска болница вече е с ново ръководство

Повече от месец след излъчването му от здравния министър