В отворено писмо от Съвета на директорите на УМБАЛ "Св. Анна" - София АД гарантират, че данните за финансовото състояние на дружеството, които бяха представени в медиите, са верни.

От болницата уверяват, че финансите на дружеството, формираната за 2016 г. печалба, размерът и структурата на задълженията, представени от Изпълнителния директор на болницата - д-р Славчо Близнаков в медиите са верни.

Писмото е подписано от доц. Божидар Финков, д-р. Стефан Ковачев, д-р Славчо Близнаков.

Дълговете на УМБАЛ „Света Анна” нараснали драстично

Дълговете на УМБАЛ „Света Анна” нараснали драстично

Здравно министерство направи разчет

Припомняме, вчера от Здравното министерство съобщиха, че задълженията на УМБАЛ "Света Анна-София" към 31 декември 2016 г. са нараснали драстично спрямо отчетените година по-рано с 5 972 000 лв. или с 1,71 пъти.

Малко преди това изпълнителният директор на болницата д-р Славчо Близнаков обяви, че болница "Света Анна" не само няма дългове, но е и на печалба. Той е категоричен, че болницата е в стабилно финансово състояние и няма нито един лев просрочено задължение. Годината била завършена с положителен финансов резултат от 105 000 лв. след плащане на данъци, увери д-р Близнаков.

Според служебния здравен министър Илко Семерджиев здравното заведение има дълг от 14,3 млн. лева. От два дни Инспекторатът на здравното министерство проверява дейността на болницата.

Дълговете на болниците с нов рекорд

Дълговете на болниците с нов рекорд

В топ 3 на най-големите длъжници