27-годишният Живко Жеков, който беше намушкан с нож при свада в Раднево, бе изписан от старозагорската болница. На изписването присъстваха и приятелите му Георги и Цветелин, които също бяха пребити от четирима биячи от ромската махала в Раднево, предаде БГНЕС.

Биячите от Раднево остават окончателно в ареста

Биячите от Раднево остават окончателно в ареста

Пловдивският апелативен съд потвърди

Живко е бил ударен с нож в горната лява част на гърба. Ножът е проникнал в гръдната кухина и е засегнал белия му дроб. Младежът претърпя спешна операция и още три месеца ще остане под лекарско наблюдение.

Изписаха от болница двама от пребитите в Раднево мъже

Изписаха от болница двама от пребитите в Раднево мъже

Напрежението постепенно спада

Пловдивският апелативен съд потвърди вчера обвинението за опит за убийство на четиримата биячи Калчо Иванов, на 39 г., Антон Иванов, на 22 г., Динко Асенов, на 23 г., и Стефан Иванов, на 19 г.

На твърдението, че тримата пострадали се занимавали с разпространение на наркотици Живко заяви, че нито е ползвал, нито е виждал наркотици през живота си.

КПП-тата на Раднево били съгласно Закона за МВР

КПП-тата на Раднево били съгласно Закона за МВР

Тече срок за обжалване на проверката на магазините в ромската махала

Побоят над четиримата предизвика вълна от протести в Раднево. Хората от миньорския град настояват за строги наказания за извършителите. Напрежението там не стихва повече от седмица. От МВР дори поставиха КПП-та на входа към миньорското градче.