Над 57 000 дози от ваксината срещу COVID-19 на AstraZeneca пристигнаха днес у нас, съобщиха от Министерството на здравеопазването. Количеството е разпределено към регионалните здравни инспекции в страната.

Това е третата доставка от препарата на AstraZeneca за България.

Следващата доставка на ваксини срещу COVID-19 се очаква в понеделник, 22.02.2021 г. Тя ще бъде от препарата на Pfizer/BioNTech и ще съдържа 25 740 дози.

Припомняме, по-рано днес премиерът Бойко Борисов разпореди да се осигурят зелени коридори за всички желаещи да се ваксинират срещу COVID-19, за да се ускори процесът.

Непосредствено след това пред "Пирогов" се изви опашка от чакащи да им бъде поставена ваксина.

Здравният министър Костадин Ангелов съобщи, че желаещите да се ваксинират ще могат да се записват дистанционно от началото на март.

Записваме се дистанционно за ваксинация от началото на март

Записваме се дистанционно за ваксинация от началото на март

Това ще става в четири стъпки

Процедурата ще протича в четири стъпки: попълване на лични данни (имена, ЕГН), избор на място за ваксиниране, определяне на дата и час, посочване на предпочитана ваксина.

Към 18 февруари 25 441 души у нас са ваксинирани с втора доза, а с първа - 90 514.

Директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов информира, че Европейската агенция по лекарствата е започнала финалния етап от оценката на четвъртата очаквана ваксина - на компанията "Джонсън и Джонсън".

Ангел Кунчев: Не държавата, а обществото може да се провали с ваксинацията

Ангел Кунчев: Не държавата, а обществото може да се провали с ваксинацията

Третата вълна може да съвпадне с изборите