Служебната власт отчита напредък в изграждането на детската болница, а пък от думите на здравния министър Галя Кондова няма проблем и с намирането на специалисти, които да работят там.

Най-ключовата част ще са специалистите. Специалисти има, категорична бе Кондова. Имало и достатъчно проекти за специализация и изграждане на кадри за бъдещата детска болница. Точно преди три седмици здравният министър призна, че има сериозен проблем

Министерство на здравеопазването е в непрекъснат контакт с Обществения съвет, увери още здравният министър.

Премиерът Димитър Главчев лично се присъедини към проверката на строителната площадка за изграждане на Националната детска болница. Пред него здравният министър Галя Кондова отчете голям напредък на проекта - "движим се с 2-3- месеца напред".

Едната от сградите е напълно разрушена, другата също е в процес на събаряне.

До 20 юли се очаква доклада на ЕЦБ за структурата на болницата.

Припомняме, че преди една година проекът за Национална детска болница вече е с одобрен Подробен устройствен план (ПУП), а преди месец започна и събарянето на сградите, които се намират на този терен, дарен от Столична община.

Припомняме, че Държавната агенция за национална сигурност работи в рамките на възложена й от Софийска градска прокуратура проверка срещу членове на Обществения съвет за изграждане на Националната детска болница. Самата прокурорска проверка е образувана по сигнал на "Търговска лига".

Депутатите не се заинтересуваха защо ДАНС разпитва граждански активисти

Депутатите не се заинтересуваха защо ДАНС разпитва граждански активисти

А и от съдбата на Националната детска болница