Когато се заемаме със спорт, важно е да си изясним какви са нашите цели. Дали е загуба на тегло, стегнати крака, плосък корем, или от всичко по малко. Трябва да открием дисциплина, която ни помага да го постигнем и преди всичко да ни харесва.

Ако не си падаме по аеробиката или фитнесът, то танците предлагат много вариации, които ще ни позволят да работим с тялото си, докато се наслаждаваме на забавна дейност.

Отслабване

Без съмнение загубата на тегло е най-търсената цел, когато става дума за спорт. Ако искаме да се отървем от излишни килограми, ни трябва танц, който ни позволява да изгорим повече калории във всеки клас.

Снимка 359160

Източник: iStock

Така че най-добрият вариант е да пробваме зумба - смес от латино ритми (салса, меренге или бачата) и аеробни упражнения, които ще ни накарат да танцуваме нон-стоп в продължение на един час.

С помощта на зумбата ще изгорим около 400 калории, като се упражняваме почти без да го осъзнаваме. Ако не харесваме фитнес залата, то зумбата е отличен вариант.

Стегнати крака

Добре изглеждащите стегнати крака се постигат трудно. Тенденцията за задържане на течности и натрупване на целулит в зоната на бедрата прави здравите и тонизирани крака не толкова добре изглеждащи, колкото бихме искали. За щастие има различни танци, които съсредоточават работата си върху краката и ни помагат да трупаме мускули с всяка стъпка, която следваме от хореографията.

Снимка 371661

Източник: iStock

Ако харесваме латино танци, салсата и бачатата са идеални. Но може да опитаме и суинга. И трите изискват добра работа за краката, особено в бързите песни. Скоростта и точността на движенията зависят от квадрицепсите, прасците и подбедриците, които работят неуморно. Класическият балет пък ще ни помогне не само за стягане, но и за разтягане и издължаваме.

Здрави ръце

Снимка 371677

Източник: iStock

Да имаме стегнати ръце с добре подчертани рамене е една от големите цели на много жени, въпреки че не винаги е лесно да се постигне. Но танцът е насреща, за да ни помогне. Идеално за ръцете е фламенкото - перфектен танц, в който не само с голяма изящност, но и със сила, се работи с ръцете.

Секси дупе

За да имаме твърди и добре оформени задни части, препоръчваме "туъркинга", който стана много популярен през последните години. Това е не само шеметно движение на дупето по секси начин, но всъщност е интензивно физическо упражнение, което включва голяма работа с мускулите, както и сила, издръжливост и бързина.

Снимка 371678

Източник: iStock

Но ако "туъркването" не това, което искаме, предлагаме още един вариант на не по-малко ефективен, но и донякъде рискован танц - пол денсът или танцът на пилон. Ако се осмелим да се запишем, гарантираме, че ще има забележителни резултати.